Le Comptoir Woodward

Pastry – Chocolaterie – Coffee – Restaurant

Rue Neuve-du-Molard, 7
1204 GENEVA – SWITZERLAND

Opening: December 2023

64 m2 + terrace

Our project has been selected by THE INTERNATIONAL DESIGN & ARCHITECTURE AWARDS 2024 organized by DESIGN et al based in London. We are now shortlisted in the “Restaurant Europe Award for the International Hotel & Property Award 2024” category.

The new gourmet heart of Geneva!
Located in the heart of Geneva, Le Comptoir Woodward is the new gourmet address dedicated to food lovers. Born from the collaboration between Titouan Claudet, pastry chef of The Woodward, and Olivier Jean, executive chef of The Woodward’s restaurants (Le Jardinier and the two-Michelin-starred L’Atelier Robuchon).

Interior architecture and design :
Cécile Morel

The Woodward Hotel, a prominent member of the prestigious Oetker Collection, entrusted us with an exhilarating mission: to fully design the interior architecture of their new gourmet address in Geneva.
Located on the ground floor of a magnificent listed building, Le Comptoir Woodward already had a story to tell. Our challenge was to infuse this space with a subtle blend of elegance and refinement, while respecting its exceptional heritage.
The arcade, once an old-fashioned Italian restaurant, has been transformed thanks to our intervention. We managed all the administrative steps to obtain the necessary permits and closely supervised the work, from the initial dismantling to the complete restoration.
Meeting the schedule was crucial, and we rose to the challenge brilliantly: in just two and a half months, thanks to a dedicated team and professional partners, Le Comptoir Woodward was born in all its splendor.
Regarding the decor concept, our client gave us a clear and bold directive: to be inspired by the visual universe of Wes Anderson, the renowned American filmmaker known for his distinctive and colorful style.
In this spirit, we created a space that is both graphic and stylized, where the terracotta hue, enhanced with a touch of pink, predominates, combined with beige, sea green, and dark blue for visually captivating architecture.
Every element was custom designed: from the beautiful solid oak parquet, a true homage to classical architecture, to the counter, the bench, and the tables specially designed for Le Comptoir Woodward.
We harmoniously combined noble materials such as natural oak, Corian, and black metal, accented with fabrics in green and burgundy tones, to create a warm and welcoming ambiance.
Finally, to perfect the ensemble, we chose round-shaped opaline light fixtures, bringing a touch of softness to this universe marked by contrasts.

Clients :
The Woodward Hotel, part of the Oetker Collection group
https://lecomptoir-woodward.com/

Chefs :
Titouan Claudet et Olivier Jean

Photos :
Cécile Morel & Guillaume Cottancin

Communication Agency :
Details

Client recommendation :

We are delighted to share our experience with Cécile Morel, the architect who supervised the realization of our latest project, the Comptoir Woodward. Here’s how Cécile brilliantly orchestrated the construction and coordinated the various interventions to realize our vision:
Meeting Deadlines: Cécile Morel delivered the project on time, adhering strictly to the established deadlines, which greatly contributed to the successful opening of our store.
Quality of Design: The design created by Cécile Morel for the Comptoir Woodward is remarkable, combining aesthetics and functionality in an exemplary manner, making our commercial space truly unique and attractive to our customers.
Ongoing Support: Even after the project’s completion, Cécile Morel continued to offer her support and advice, ensuring a seamless transition and optimal adaptation of our team to the new spaces.
Flexibility: Throughout the project, Cécile Morel demonstrated remarkable flexibility, adapting to our needs and efficiently responding to our sometimes complex requests.

Atef Merhej
Vice-President Europe at The Bastion Collection
Director at The Comptoir Woodward