Villa Malagnou

GENEVA – SWITZERLAND

In progress: delivery expected in 2024

Villa A : 400 m2

Villa B : 150 m2

This project is being carried out in collaboration with the architecture firm ARCHILAB – Gabriele M. Rossi SA. From the initial phases of the project, we have been working closely with ARCHILAB to ensure a cohesive harmony from the exterior to the interior.

Interior architecture and design :
Cécile Morel 

The two villas are nestled in the heart of a lush wooded park. Their contemporary architecture, simple and linear, is characterized by flat roofs, large electrified windows, and facades clad in dark gray natural stone. The villas are connected by a swimming corridor. A terrain depression at Villa A level brings light to the lower floor, with a subtle vegetal arrangement in the form of a staircase. To protect against sometimes intense brightness, wide aluminum sunshades run along the south facades. Special attention has been paid to materiality, details, and finishes.

Villa A, the main residence, spans two levels. On the ground floor, with a ceiling height of 3.20 meters, there is a spacious living room that opens into a fully equipped kitchen, featuring a central island over 6 meters long. These two spaces total more than 160 square meters and are separated by a majestic double-sided fireplace ensemble. Also at this level is the Master suite, comprising a bedroom, a dressing room, and a bathroom. The basement houses offices for Madame and Monsieur, a bathroom/dressing room, a laundry room, and a cinema room.

Villa B, located on a single level, serves as a pool house/guest villa, also including a fitness and wellness area. It features a living room with an open kitchen, two guest bedrooms, a bathroom, a fitness area with sauna and a large shower, incorporating a bucket for cold showers after the sauna.

As our clients are passionate art collectors with a significant collection of artworks, this aspect naturally shaped our considerations from the outset of the project. It was crucial to meticulously analyze how to showcase these artworks, some of which occupy entire walls, and determine the best locations for each piece. Thus, our architecture was conceived with the primary goal of highlighting these artistic works.

We also advised our clients on material choices, particularly for the floors, where visual continuity between indoors and outdoors was emphasized using the same light gray stone. Custom-designed doors are predominantly made of transparent glass or mirrors to maximize brightness. Finally, we accompanied our clients to Milan, Italy, to select furniture and fittings, ensuring perfect harmony between architecture and interior design.

Villa A

Villa B

Clients :
Private

Architect :
ARCHILAB – Gabriele M.Rossi SA – Lausanne – Switzerland

Visuels 3D :
Cécile Morel Architecture d’Intérieur

Photos :
Cécile Morel